Ontslag op staande voet

Wanneer mag een ontslag op staande voet?

De meest ingrijpende maatregel die uw werkgever kan nemen is ontslag op staande voet geven. Het ontslag op staande voet mag niet zomaar gegeven worden. Juridisch gezien moet er sprake zijn van een dringende reden. Dit houdt in dat uw werkgever door uw gedraging niet anders kan dan u ontslag op staande voet geven. Gedragingen die ontslag op staande voet rechtvaardigen zijn onder meer diefstal, bedreiging of fysiek geweld. Let op, als een lichtere maatregel volstaat, dan moet uw werkgever deze opleggen in plaats van ontslag op staande voet geven.

Haast is geboden

Als u op staande voet ontslagen bent, dan is het nodig dat u snel daartegen protest aantekent. U loopt namelijk de kans dat u uw WW rechten verspeelt. Daarnaast is van belang dat in Nederland de regels over ontslag op staande voet erg streng zijn voor een werkgever. Vaak genoeg wordt er niet rekening gehouden met de omstandigheden van de werknemer. Als u op staande voet wordt ontslagen, dan doet u er altijd goed aan een advocaat te raadplegen. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij zullen u van advies voorzien!

Laat het er niet bij zitten

Vraag uw werkgever of hij de reden voor het ontslag voor u op papier wil zetten. Neem vervolgens contact met ons op. Het eerste gesprek kost u niets. Onze specialisten zitten voor u klaar. In de eerste plaats zullen wij, als u dat wenst contact opnemen met uw werkgever. Is het nodig, dan kunnen wij het ontslag aanvechten bij de kantonrechter.