Relatiebeding

Relatiebeding

Een relatiebeding is de afspraak tussen werkgever en werknemer, waarin het de werknemer verboden wordt om na het einde van de arbeidsovereenkomst in contact te komen met relaties van de werkgever. In alle gevallen en vooral als u een eigen bedrijf start, is het belangrijk om goed op te letten welke verplichtingen u door het relatiebeding heeft.
Het relatiebeding is een alternatief voor een concurrentiebeding, maar kan ook naast een concurrentiebeding worden opgenomen in een arbeidsovereenkomst.

Duur

De meeste relatiebedingen blijven tot een jaar na het ontslag van kracht, maar ook een tweejarig termijn komt regelmatig voor. De wet legt geen beperkingen op wat betreft de duur van het relatiebeding. Ook de rechtspraak heeft hierover (nog) geen duidelijke termijn bepaald.

Vragen over relatiebedingen?

Heeft u inmiddels een nieuwe baan en wilt u weten of het relatiebeding nog geldt of heeft u andere vragen omtrent relatiebedingen? Neemt u gerust vrijblijvend contact op met ons!

Bent u nog niet overtuigd? Wij hebben meerdere rechtszaken gevoerd omtrent relatiebedingen. Een voorbeeld hiervan kunt u hier vinden.