Geen huisuitzettingen en verlenging tijdelijke huurcontracten

Door de coronacrisis mag niemand op straat belanden vanwege het niet kunnen betalen van de huur, vinden minister van Veldhoven van Milieu en Wonen en de verhuurdersorganisaties en brancheverenigingen (Aedes, IVBN, Kences, Vastgoed Belang). Ze hebben daarom afgesproken nu geen huisuitzettingen te doen, tenzij sprake is van extreme overlast of criminele activiteiten.

Daarnaast komt de minister met een spoedwet om tijdelijke huurcontracten te verlengen tijdens de crisis. Nu eindigt een tijdelijk huurcontract na het verlopen van de bepaalde tijd òf kan deze worden omgezet in een vast contract. Meerdere tijdelijke huurcontracten stapelen is in beginsel niet mogelijk. De spoedwet kan een oplossing bieden voor huurders die tegen het einde van de looptijd aanlopen, maar door de coronacrisis geen mogelijkheid hebben om een andere woning te zoeken. Er ontstaat dan dus niet direct een contract voor onbepaalde tijd indien de huurder in de woning blijft wonen na het verstrijken van de bepaalde tijd. Het streven is dat de wet zo snel mogelijk in werking treedt.

Wil uw verhuurder u uit de woning zetten of wilt u weten wat u als verhuurder nog kunt doen tijdens de coronacrisis, neem dan contact op met onze advocaten via 050 – 230 3277