U werkt als ambtenaar

Let op, sinds 1 januari 2020 is de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren in werking getreden. Deze wet regelt dat de rechtspositie van ambtenaren zoveel mogelijk hetzelfde wordt als die van werknemers in het bedrijfsleven. De Wnra is op 1 januari 2020 in werking getreden, vanaf deze datum is onderstaande niet meer actueel. U kunt meer informatie vinden op https://www.wnra.nl/.

Een ambtenaar heeft een bijzondere rechtspositie. Vaak zijn de regels met betrekking tot uw rechtspositie anders geregeld dan in het arbeidsrecht. Voor een gemiddelde ambtenaar zal deze regelgeving ondoorzichtig zijn. Is mijn ontslagbesluit terecht? Kan ik hier nog wat tegen doen? Hoe zit het met WW en bovenwettelijke WW? Heb ik recht op een ontslagvergoeding? Voorgaand zomaar wat vragen waar u mee te maken kunt krijgen. Op deze site kunt u algemene informatie vinden. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op voor advies.

Trek op tijd aan de bel

In het ambtenarenrecht krijgt u te maken met besluiten waartegen u bezwaar kunt maken. Zo kunt u bezwaar maken tegen een negatieve beoordeling. Zeker als u een arbeidsconflict heeft is het verstandig om daartegen bezwaar te maken. Doet u dit niet op tijd of zonder de juiste argumenten, dan kan dit in een later stadium gevolgen hebben.

Advies

Heeft u te maken met een arbeidsconflict of een ander conflict op het werk? Neem eens contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Wij staan u graag bij en zijn altijd bereid u (telefonisch) van advies te voorzien.