mr. Ymie Schippers

mr Ymie Schippers

mr. Ymie Schippers

Als geboren en getogen Friezin ben ik door mijn studie rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen beland. Na het afronden van mijn studie in 2010 heb ik een korte omweg via Drenthe gemaakt waar ik mij als advocaat met name gespecialiseerd heb in het personen- en familierecht, het huurrecht en de algemene civiele praktijk. In 2014 ben ik weer naar Groningen teruggekeerd waar ik sinds 1 mei 2014 bij Stad Advocaten werkzaam ben. Inmiddels heb ik mij mede gespecialiseerd in het arbeids- en ontslagrecht en sociaal-zekerheidsrecht.

Als nuchtere noorderling benader ik uw zaak op een praktische manier. Deze manier van werken betekent zeker niet altijd direct procederen maar soms ook trachten om in der minne tot een oplossing komen. Uiteraard wordt het belang en de kern van uw zaak niet uit het oog verloren en zal ik samen met u de meest praktische oplossing proberen te bereiken. Duidelijke en adequate dienstverlening, dat is waar ik voor sta.

Rechtsgebieden

Ymie Schippers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Daarnaast doet Ymie Schippers ook zaken op het gebied van:

Opleidingen

  • Bachelor Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit van Groningen
  • Master Nederlands Recht specialisatie Strafrecht aan de Rijksuniversiteit van Groningen
  • Specialisatie opleiding Groninger Leergang Arbeidsrecht (cum laude)
  • Be√ędigd als advocaat in 2011

Lidmaatschappen

  • Vereniging Noordelijke Arbeidsrecht Advocaten (VNAA)
  • Lid algemene kamer bezwaarschriftencommissie gemeente De Fryske Marren