mr. Ymie Schippers

mr Ymie Schippers

mr. Ymie Schippers

Als geboren en getogen Friezin is Ymie door haar studie rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen beland. Na het afronden van haar studie in 2010 heeft zij een korte omweg via Drenthe gemaakt, waar zij als advocaat begonnen is. In 2014 is Ymie weer naar Groningen teruggekeerd waar zij sinds 1 mei 2014 bij Stad Advocaten werkzaam is.

Als nuchtere noorderling benadert Ymie uw zaak op een praktische manier. Deze manier van werken betekent zeker niet altijd direct procederen maar soms ook trachten om in goed overleg tot een oplossing komen. Uiteraard wordt het belang en de kern van de zaak niet uit het oog verloren en zal Ymie samen met u de meest praktische oplossing proberen te bereiken. Duidelijke en adequate dienstverlening, dat is waar zij voor staat.Voor vragen in het kader van personen- en familierecht, arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht kunt u bij Ymie terecht. 

Rechtsgebieden

Ymie Schippers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied

Opleidingen

  • Bachelor Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen
  • Master Nederlands Recht specialisatie Strafrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen
  • Specialisatie opleiding Groninger Leergang Arbeidsrecht (cum laude)
  • Beëdigd als advocaat in 2011

Lidmaatschappen

  • Vereniging Noordelijke Arbeidsrecht Advocaten (VNAA)
  • Voorzitter algemene kamer van de commissie voor de bezwaarschriften van de gemeente De Fryske Marren