Ontslag verstoorde verhoudingen

Ontslag wegens verstoorde verhoudingen

Als uw werkgever u wil ontslaan wegens verstoorde arbeidsverhoudingen, moet er iets aan de hand zijn. Uw werkgever moet in elk geval kunnen aantonen dat er echte problemen zijn en dat er geen herstel meer mogelijk is. Het vertrouwen van uw werkgever moet weg zijn.

Krijgt u dan gelijk ontslag?

Uw werkgever kan u niet ontslaan zonder toestemming van het UWV WERKbedrijf of de Kantonrechter. Er moet aantoonbaar gemaakt worden dat er een verstoorde arbeidsrelatie is. Uw werkgever kan dit aantonen door verslagen van bemiddelingsgesprekken of verklaringen van collega’s te overleggen. Daarnaast moet uw werkgever geprobeerd hebben de verstoorde verhouding te herstellen. Heeft hij onvoldoende maatregelen genomen, dan heeft dat waarschijnlijk gevolgen voor de ontslagvergoeding.

Hoe kunt u het ontslag aanvechten?

Als u ontslagen bent wegens verstoorde arbeidsverhoudingen, dan dient u altijd in verweer gaan. Onze advocaten hebben de kennis en vaardigheden in huis om u op een goede wijze bij te kunnen staan. Informeer naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op en wij kunnen snel inzichtelijk maken hoe u het beste kunt handelen.