Ontslag met wederzijds goedvinden

Ontslag met wederzijds goedvinden

Als uw werkgever wil dat u ontslag neemt en u ook niet langer bij uw werkgever wilt werken, dan kunt u met wederzijds goedvinden ontslag nemen. Dit ontslag wordt dan meestal vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Dit is een contract waarin u beiden afspreekt onder welke voorwaarden het ontslag plaatsvindt.

Ontslagvergoeding

Met uw werkgever kunt u een afspraak maken over een ontslagvergoeding. Als het ontslag vooral op initiatief van uw werkgever wordt gedaan, zal vaak een ontslagvergoeding aangeboden worden. Lees meer over de regels over ontslagvergoeding.

Juridisch advies

Als u niet duidelijk is of u met uw vaststellingsovereenkomst WW kunt krijgen, dan doet u er altijd goed aan om advies te vragen. Ook als u het idee hebt dat er een betere vergoeding afgesproken kan worden dan is alle hulp welkom. Onze advocaten hebben de kennis en vaardigheden in huis om u op een goede wijze bij te kunnen staan. Informeer naar de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij kunnen snel inzichtelijk maken hoe u het beste kunt handelen.