Ontslag gesprek

Ontslaggesprek

Bent u uitgenodigd voor een gesprek met uw werkgever? Zit zijn advocaat daar ook bij? Wat kunt u verwachten? Voor een werknemer kan dit voor nodige spanningen en stress zorgen.

Gesprek met werkgever

Als u op gesprek gaat en u weet dat het bijvoorbeeld niet goed gaat met het bedrijf of er is kritiek op uw functioneren wat kunt u dan doen? Zou u ontslag krijgen?

Wat kunt u doen? Voorbereiden op een ontslaggesprek of slecht nieuws gesprek is bijzonder lastig. U weet immers niet van te voren wat de boodschap van uw werkgever zal zijn. Toch zijn er wel enkele tips die wij u kunnen meegeven.

Tips ontslaggesprek

  • Blijf rustig, en ga vooral niet in discussie; Als de emoties hoog oplopen kunt u dingen zeggen waar u later spijt van krijgt. Het advies is de boodschap rustig aan te horen.
  • Ga niet in op voorstellen van uw werkgever, of zijn advocaat. Hoe goed een voorstel op voorhand ook kan lijken, vraag altijd om bedenktijd.
  • Vraag om een schriftelijke bevestiging van het (ontslag) gesprek. Staat uw functioneren ter discussie, of is er een andere reden voor het ontslag? Een voorstel, of verslag op papier kan in een later stadium belangrijk zijn.
  • Zoek advies bij een deskundige jurist of advocaat. Het beste kunt u met Stad Advocaten contact opnemen. Wij zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en maken graag tijd voor u vrij.