Schorsing of non-actief
Als u door uw werkgever geschorst bent of op non-actief bent gezet, is hier meestal iets aan vooraf gegaan. Wordt u iets verweten en vreest u dat u zult worden ontslagen? Op tijd handelen kan erger voorkomen.
Welke regels gelden?
In de wet staat niets over schorsing of non-actief stelling. Soms staat er in een personeelsgids of CAO wel het een en ander. Over het algemeen geldt dat uw werkgever een goede reden moet hebben om deze maatregel (schorsing of non-actief stelling) op te leggen. Ook zal uw werkgever duidelijk moeten zijn over de duur van de schorsing of non-actief stelling. In elk geval geldt dat uw werkgever uw loon moet doorbetalen.
Wat kunnen wij voor u doen?
Als u onterecht geschorst bent, of op non-actief bent gezet, dan kunnen wij via de rechter afdwingen dat u weer aan het werk kunt. Blijkt dat u na de schorsing of non-actief stelling alsnog op staande voet wordt ontslagen, dan kunnen wij namens u verweer voeren. U doet er per definitie goed aan om niet akkoord te gaan met de schorsing of non-actief stelling. Als u het erbij laat zitten, dan kan dit in een later stadium nadelig voor u uitpakken.
Neem vrijblijvend contact met ons op om uw zaak te bespreken.