Arbeidsconflict

Arbeidsconflict

Arbeidsconflicten zijn van alle tijden. Een arbeidsconflict kan voor u als werknemer lastig zijn, niet alleen omdat de werkgever meer macht lijkt te hebben maar ook omdat de sfeer op de werkvloer minder prettig wordt. Er zijn verschillende manieren om een arbeidsconflict op te lossen en wij helpen u graag bij het oplossen van een dergelijk conflict.

Mediation

Gaat het om een arbeidsconflict waarbij emoties een rol spelen dan kan mediation ook een oplossing bieden. Tijdens mediation heeft u een vertrouwelijk gesprek met een mediator waarbij voor beide partijen naar een aanvaardbare oplossing van het arbeidsconflict wordt gezocht. De mediator houdt rekening met uw gevoelens en emoties als cliënt. Mediation kan een middel zijn om het conflict op te lossen en gewoon aan het werk te blijven.

Vasttellingsovereenkomst

Wanneer het conflict niet op te lossen is dan kan uw werkgever besluiten dat er afscheid van elkaar genomen moet worden. De meeste werkgevers zullen proberen door middel van een vaststellingsovereenkomst de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Het is daarbij van belang dat uw vaststellingsovereenkomst goed in elkaar zit. Als u zelf ook weg wilt, dan is het belangrijk dat u tenminste een WW-uitkering kunt ontvangen. Gaat u inderdaad weg, dan wilt u niet dat er achteraf nog losse eindjes afgehandeld moeten worden. Stad Advocaten helpt u graag bij het beoordelen en uit onderhandelen van deze vaststellingsovereenkomst. Vaak kan dit op kosten van de werkgever en hoeft u niets te betalen.

Uw werkgever vraagt ontslag aan

Als uw ontslag wordt aangevraagd, dan zal uw werkgever aan dossieropbouw gedaan hebben. Goede juridische bijstand is in dit stadium onmisbaar. U moet altijd uw ontslag aanvechten. Neem in dit geval altijd vrijblijvend contact met ons op voor informatie.

Wat doet Stad Advocaten?

Stad Advocaten kan u helpen bij een arbeidsconflict. Het is in elk geval verstandig om een advocaat in te schakelen met verstand van arbeidsrecht. Neem contact met ons op om uw probleem voor te leggen.